Sokaklarında gezerken Haşhaş Kebabı, Şabut Balığı, Bostana, Keme Kebabı, Ciğer Kebabı yemeden gidilmez. Urfa’nın neyi meşhur hediyelik ne alınır diye sorduğunuzda Balıklı Göl magnetleri, Göbeklitepe bibloları, doğunun egzotik baharatları, bakır eşyalar, taş süslemeler, Mırra Kahvesi, Urfa peynir, Urfa Yağı, İsot biberi, İsot reçeli, Urfa fıstığı, Nar pekmezi kendiniz ve dostlarınız için ideal seçeneklerdir. 20. Malatya'dan Ne Alınır? Hititçede bal anlamına gelen "melid"den türediği ismi, yaş ve kurusuyla hem tadı hem görüntüsüyle bal gibi kayısıların cenneti olan Malatya şehri, Doğu Anadolu Bölgemizdedir. Malatya’da mutlaka görülmesi gereken yerler Aslantepe Ören Yeri, Levent Vadisi, Şire Pazarı, Battalgazi Ulu Cami, Silahtar Mustafa Paşa Kervansarayı, Orduzu Çınar Şelalesi, Malatya Beşkonaklar Etnografya Müzesidir. Şehrin güzelliklerini gördükten sonra dönmeden Malatya’ nın neyi meşhur hediyelik ne alınır telaşı başlar. Şehrin meşhur kayısılarından kutulu hale getirilmiş Gün kurusu kayısı, renkli kilim ve halılar, el işçiliğiyle hazırlanmış bakır mutfak eşyaları, elde dokunmuş sofra bezi, perde, yazma gibi ev tekstili ürünleri, ahşap kaşık, yayık ve çıkrıklar hediye olarak alınabilir. Türkiye'de Turistler En Çok Ne Hediye Alır?
Karadeniz'in ünlü müzik aleti olarak ilk akla gelen kemençe de sergideki yerini alacak. Giresun'da yapılan 1 kemençe stantta satışa sunulacak. Ordulu kurumlar ise kermese fındık yardımında bulundu. Destekler arasında 16 paket kavrulmuş fındık, 2 kutu çikolata ve 5 serender maketi bulunuyor. Samsun'da ise kermes yararına 9 semaver tahsis edildi. Çok sayıda el işi patik, dantel örtü, havlu, lif, atkı, bere ve yazmanın da bulunduğu yardım malzemeleri arasında 1 tekerlekli sandalye de mevcut. Kermesin düzenleneceği haberini alan Bolu Belediye Başkanı Alaaddin Yılmaz, kermese gelinlik, abiye, sünnet ve çok sayıda günlük kıyafetlerle destek olacaklarını bildirdi. Ayrıca, Türk Kızılayı Bolu Şube Başkanlığı, Gerede Belediyesi, Mudurnu Belediyesi, Buzdağı, Abant Su, Tunç Et, Özcan Pişmaniye, Agraf Bujiteri, Tuna Tan, Önder Pişmaniye, Simay Pişmaniye, Çenesuyu A.Ş ve Yuvacık Su kermese katkıda bulundu. Sakarya'nın kabak tatlısı, İzmit'in pişmaniyesi, minyatür Taraklı tarihi evlerinden, köpük helvasına kadar pek çok yerel ürün de kermeste satılacak. Kermeste Sivas, Malatya, Elazığ ve Tokat'tan pek çok ürün stanttaki yerini alacak.
Osmanlı İmparatorluğu’na başkentlik yapan Bursa, Edirne ve İstanbul illeriyle birlikte Kocaeli, Balıkesir, Yalova, Kırklareli, Tekirdağ, Çanakkale, Sakarya, Bilecik şehirleri Marmara Bölgesi sınırları içindedir. Bölge, Trakya ve Anadolu ile aynı zamanda Asya ve Avrupa kıtalarını birleştiren iki önemli boğazı merkezinde bulundurur. İstanbul ve Çanakkale Boğazları ile ülkenin stratejik önemini dünya çapında önemli kılan, her gün milyonlarca ziyaretçi giriş çıkışı yapılan Marmara bölgesi, uluslararası geçiş ve transfer alanıdır. Başta İstanbul olmak üzere antik çağlardan, günümüze kadar tarihi miraslar ve destanlarla bilinen Çanakkale, Bursa, Edirne, Kocaeli, Sakarya aynı zamanda bölgeye has yerel üretimleriyle de ünlüdür. Süt ve süt ürünleri, peynir çeşitleri, zeytin, zeytinyağı, fındık, kümes hayvancılığı, sebze ve meyve gibi yerel üretimleri, el sanatları, açık ve kapalı çarşıları, Avmleri, çarşı ve pazar çeşitliliği ile Marmara Bölgesinde hangi şehire giderseniz gidin, neyi meşhur hediye ne alınabilir diye düşünmez, aldıklarınızı götürebilmek için koyacak yer ararsınız. Doğanın dantel gibi işlediği Ege Bölgesi kıyıları, yeryüzündeki en güzel akvaryum koylarıyla doludur. Deniz turizminin yaygın olduğu bölge özellikle yaz aylarında ülke nüfusunun çoğunluğu ile birlikte milyonlarca yabancı turisti de ağırlar.
Falafel, nohut ve baharatların karıştırılmasıyla yapılan köftelerdir. Köfteler genellikle lavaş ekmeği veya pita ekmeği içine konur ve üzerine yoğurt sosu, salata ve turşu eklenir. 10. Humus: Şarm El-Şeyh'te bulabileceğiniz en yaygın mezelerden biridir. Humus, haşlanmış nohut, tahin, sarımsak Geleneksel Diyarbakır Helvası ve Lokumu limon suyunun karıştırılmasıyla yapılır. Genellikle ekmek veya pita ekmeği ile servis edilir. Şarm El-Şeyh'te deneyebileceğiniz birçok yerel lezzet bulunur. Bu lezzetler, Mısır mutfağının zenginliğini ve çeşitliliğini yansıtır. Şehirdeki restoranlar ve sokak satıcıları, bu lezzetleri deneyebileceğiniz birçok seçenek sunar. Şarm El-Şeyh Şehrinde Nerede Ne Yenilir? Şarm El-Şeyh, Mısır'ın en popüler turistik bölgelerinden biridir ve dünyanın dört bir yanından gelen turistleri ağırlamaktadır. Bu nedenle, bölgede birçok farklı restoran ve kafe bulunmaktadır. Şimdi, Şarm El-Şeyh'te nerede ne yenilir ve ne içilir konusunda detaylı bir anlatım yapacağım. Şarm El-Şeyh, Akdeniz mutfağından Orta Doğu mutfağına kadar birçok farklı mutfak kültürünü barındıran bir yerdir. Bölgede, deniz ürünleri, et yemekleri, mezeler ve tatlılar gibi birçok farklı lezzeti deneyebilirsiniz. Deniz ürünleri sevenler için Şarm El-Şeyh'te birçok balık restoranı bulunmaktadır. Bu restoranlarda, taze deniz ürünleri bulabilir Geleneksel Diyarbakır Helvası ve Lokumu lezzetli yemeklerin tadını çıkarabilirsiniz.
If you have any kind of concerns regarding where and how you can make use of DiyarbakıR Hediyelik Helva Ve Lokum, you can contact us at the web page.